bodemdaling_woerden_header-6

Nieuws

Nieuwsoverzicht

In oprichting: Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen

Datum30 november 2021

Kennisontwikkeling, innovatie en voorlichting zijn cruciaal om bodemdaling en funderingsproblemen het hoofd te bieden. De partners van het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen zijn er van overtuigd dat we in Nederland naar een hogere versnelling moeten schakelen om stijgende kosten en overlast het hoofd te bieden. Daarom werken we aan de oprichting van het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen. Doel van dit nationale centrum is om grotere groepen eigenaren, beleidsmakers, studenten en ondernemers te bereiken. Zowel online, met doelgroepgerichte programmering als met een fysiek centrum in de Gouwekerk in Gouda. Het Kenniscentrum is ook de logische plek om de kennis vanuit de Regio Deal bodemdaling Groene Hart langdurig beschikbaar te maken voor uiteenlopende doelgroepen. De opening van de locatie van het Kenniscentrum in Gouda staat gepland voor eind 2022.

kbf_darkwalk_750

Bekijk het filmpje om een eerste indruk te krijgen van het Kenniscentrum. Meer informatie is te vinden in het document een uitnodiging tot samenwerking. De plannen voor het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen worden uitgewerkt in samenwerking met de volgende partners: Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling (NKB), Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF), Deltares, gemeente Gouda, Platform Slappe Bodem (PSB), Coalitie Stevige Steden, TNO, Wageningen Environmental Research (WUR), Universiteit Utrecht, TU-Delft en Campus Gouda.

Het initiatief Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen is mogelijk dankzij een bijdrage van de gemeente Gouda en de Regio Deal bodemdaling Groene Hart.

Wilt u op de hoogte blijven, met ons samenwerken of heeft u vragen? Mail naar kbf@gouda.nl.

Nieuwsoverzicht