bodemdaling_woerden_header-6

Project

Projectenoverzicht Stad

Levensduur EPS

ProjectsoortStad
IndienerGemeente Woerden

Voor gemeenten is de korte levensduur van projecten op slappe bodem een enorme last op de ambtelijke organisatie en de gemeentelijke financiën. Een oplossing hiervoor is het verlengen van de levensduur van de infrastructuur door gebruik te maken van lichtgewicht ophoogmaterialen. EPS (piepschuim) is een mogelijk lichtgewicht ophoogmateriaal waarmee gewerkt wordt. Op dit moment bestaan er vragen over de kwaliteit en effectiviteit (op lange termijn) van EPS en de mogelijkheid voor hergebruik van het materiaal.

levensduur-eps
still-eps

Het project Levensduur EPS bestaat uit een onafhankelijk onderzoek waarbij op verschillende locaties in de gemeenten Woerden en Alphen aan den Rijn EPS uit de grond wordt gehaald en onderzocht en zo meer inzicht te krijgen in de levensduur van EPS. Het doel is om door middel van een laboratoriumonderzoek inzicht te verkrijgen in de kwaliteit, effectiviteit en hergebruikmogelijkheden van EPS. Voor dit project zijn vijf monsters EPS van verschillende leeftijden en locaties uit de grond gehaald. Deze zijn onderzocht in het laboratorium.

De uitkomst van het onderzoek is een onafhankelijke rapportage die meer inzicht geeft in de levensduur en circulariteit/herbruikbaarheid van EPS in de wegenbouw. De belangrijkste resultaten zijn te lezen in de informatieflyer. Bent u benieuwd naar het hele rapport van het onderzoek naar de levensduur van EPS? Lees het volledige rapport hier.

Partners

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen

Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact op met de projectleider Lieke van der Velden.

Projectenoverzicht Stad