bodemdaling_woerden_header

Nieuws

Nieuwsoverzicht

KCAF presenteert methode voor aanpak funderingsproblemen

Datum25 februari 2021

Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) heeft een stappenplan ontwikkeld dat huiseigenaren helpt bij de aanpak van funderingsproblemen. Dit is het eerste resultaat van het project dat is uitgevoerd als onderdeel van de Regiodeal bodemdaling Groene Hart.

KCAF heeft drie deelprojecten uitgevoerd. Het gaat om Hazerswoude-Dorp Tuinstraat, Funderingsloket Gouda en analyse van funderingsonderzoeksgegevens van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Deze lokale initiatieven hebben geleid tot een aantal belangrijke standaard tools.

Tools voor huiseigenaren ontwikkeld
Er is een stappenplan opgesteld voor huiseigenaren die vermoeden dat er problemen zijn met de houten fundering. Het stappenplan beschrijft alle aspecten die komen kijken bij het hele proces om funderingproblemen aan te pakken. Het begint bij een vermoeden van problemen, met tussenstappen zoals archiefonderzoek, het inschakelen van een deskundige, funderingsonderzoek tot en met het uitvoeren van het herstel en advies over het eventueel aansluitend opknappen van de woning na oplevering van het herstel van de fundering.

Daarnaast zijn enkele model aanvragen voor offertes gemaakt, die hulp bieden bij de aanpak van funderingsonderzoek en –herstel.

Op dit moment wordt nagedacht over de manier waarop deze tools aan een groter publiek beschikbaar gemaakt kunnen worden. Voorlopig is het stappenplan te vinden op de website van het KCAF.

Mocht u het hele eindrapport willen inzien dan kan dat hier.

Nieuwsoverzicht